Hemen Arayın 0532 684 11 10


Plastik hurda doğada kolay kolay kaybolmaz ve içerikleri ile çevreye oldukça zarar verir.  Dünyada milyarlarcadolar kaynak çöpe gitmektedir. Çevrenin ve doğanın korunması ve gelecek nesillerin zaten kıt olan kaynak sıkıntısı çekmemesi için atıklar geri dönüşüme yetkili kuruluşlara sevk edilmektedir.

Plastik hurda doğada en geç yok olan maddelerden biridir. Bu yüzden geri dönüşümünün sağlanması çevre temizliği ve doğayı korumak açısından çok önemlidir. Bölgesinde plastik hurda alımları yaparak çevreyi korumaya katkıda bulunuyoruz. Plastik hurdası geri dönüşümü sağlanarak plastik ithalatı azalmış olur.

PLASTİK TÜRLERİ

Polistiren (Polystyrene) (PS): Paketleme, elektronik ve beyaz eşyaların plastik kısımları vb. kullanım alanları vardır.

Polikarbonat (Polycarbonate) (PC): CD, gözlük vb. imalatında kullanılır. Alevi iletmeme ve kendini söndürme özelliğine sahiptir.

Akrilonitril bütadien stiren (Acrylonitrile butadiene styrene) (ABS): Elektronik aletlerin plastik aksamında yaygın olarak kullanılır.

Poliviniliden klorür (Polyvinylidene chloride) (PVDC) (Saran): Yiyecek paketlemede kullanılır.

Polipropilen (Polypropylene) (PP): Yaygın kullanılan plastiklerdendir. Otomobil yan sanayinde, bahçe mobilyalarında vb. yerlerde kullanılır.

Polietilen tereftalat (Polyethylene terephthalate) (PETE): Pet şişe ismi bu malzemeden gelmektedir.

Polietilen (Polyethylene) (PE): Geniş bir kullanım alanı vardır.

Polyamid (Polyamide) (PA) (Nylon): Fiber, diş fırçası kılları, misina vb. kullanım alanları vardır.

Polyester (Polyester): Tekstilde kullanımı yaygındır.

Polivinil klorür (Polyvinyl chloride) (PVC): Boru, profil vb. imalatında kullanılır.

Plastik hurda şişeler ve kutular doğaya serbest halde bırakıldığında yüzlerce yılda ancak kaybolmaktadır. Bu nedenle kullanıp atılan ambalaj atıkları ayrı ayrı toplanmalı, sınıflara ayrılmalıdır.